• " Uluyama Türk Japon Kültür Derneği "

2010 Türk Japon Yılı Çırağan Sarayında Kutlandı

2010 Türk Japon Yılı Çırağan Sarayında Kutlandı

2010 Türk Japon Yılı Çırağan Sarayında Kutlandı

  • 03 / MAYIS / 2010

3 mayıs 2010 tarihinde saat 18:00 22:00 arasında gerçekleştirilen "2010 Türk Japon yılı kutlama yemeği" İstanbul Çırağan sarayında gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Japon Prensi Mikasa'nın yanında Türkiye'de faaliyet gösteren Japon firmalarından Toyota, Honda vb..büyük firmalarında yetkilileri yemekteydi.

Kutlama Japonların ünlü davul gurubunun gösterisiyle başladı, ardından Honda firmasının yakında piyasaya çıkarmayı planladığı elektrikle çalışan araçları tanıtıldı.

Konuklar tarafından da deneme imkanı verilen tek kişilik araç 30 km hıza erişebiliyor. Yemekte konuşan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül iki ülke arasında yapılması gereken çok şey olduğunu söylerken, Japon Prensi Mikasa Türkiye'nin tarihi özellikleriyle çok önemli bir çekim alanı olduğunu belirttiler. Konuşmaları ise Japonyanın ünlü moda tasarımcıları tarafından sunulan giyisi defilesi takip etti.Konuklar tarafından da deneme imkanı verilen tek kişilik araç 30 km hıza erişebiliyor. Yemekte konuşan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül iki ülke arasında yapılması gereken çok şey olduğunu söylerken, Japon Prensi Mikasa Türkiye'nin tarihi özellikleriyle çok önemli bir çekim alanı olduğunu belirttiler. Konuşmaları ise Japonyanın ünlü moda tasarımcıları tarafından sunulan giyisi defilesi takip etti.

Resim Galeri