• " Uluyama Türk Japon Kültür Derneği "

2009 / Şeref Defteri

    10 / 06 / 2009 - Shirai Ailesinden

    Hakan Sanın

    Yardımıyla güzel Bursa’da yaşamaya başladık. Siz her zaman bize gülerek yardım ettiniz. Ve “Shirai san o genki desu ka ?” diye her zaman sordunuz. Bu kelime bizim Japonya’da hemen hemen hiç duymadığımız bir kelime… Nitekim bu sözü biz Japonya’da çok özlüyoruz.   

    Ne için siz bize bu kadar kibar davrandınız? Diye kendimize sorduk.

    Hakan san ise bize “Ben Tokyo’ya gidince Sawada sanın çocuğu oluyorum. Şimdide siz benim çocuğum oldunuz” diye cevap verdi.

    İşte biz o zaman anladık !

    Bunu hakan san bize öğretti.

    Bir dostluk, diğer bir dostluğu yaratıyor.

    Bursa’ya ilk geldiğimiz zaman garajda bir öğrenci bize otobüse binmemizde yardımcı oldu. Bunun yanında Bursa’nın merkezinde posta kartı alırken Merve-Yüsra ve Eda ise yine bize çok yardımcı oldular. Tabi tiyatro girişinde bize ücretsiz bilet veren kişiyi de unutmamak gerek.. ( Sayesinde İlk kez Türkçe Tiyatro izledik.)

    Hakan’ın dojosundaki ( spor salonu) çocukların gözlerindeki ışığı unutmayacağız. Aynı zamanda çocukların anne-baba ve akrabalarının yardımları da hayatımız boyunca unutmayacağız.

    Ve Ayşen San için biz kötü öğrenciyiz galiba, ama o çok titiz bir öğretmen.. Bizlere verdiği çok ödevler için teşekkür ederiz. Eşi bay Franko’nun bizi Mudanya ve Antralya’da gezdirdiği için teşekkür ederiz. Ayrıca Antalya’da araba ile yolda giderken, arabayı durdurup bana çiçek vermesi ise çok romantik ve hayatımızda güzel bir anı olarak hiç unutmayacağız. Tabi Mercan sanı unutmamak gerek, yaptıkları için çok, çok teşekkür ederiz.

    Ve Tüm Türklere çok, çok teşekkür ederiz.

    Sizi ve Türkiyeyi unutmayacağız ve çok seveceğiz.

                                                                              YUMİKO SHİRAİ

    En başta Hakan Sana Çok Teşekkür ederiz.

    Ben 1,5 yıl önce Hakkoido Türk Japon Derneğinin üyesi oldum. Bu sayede Bursa Uluyama Türk Japon Dostluk derneğini öğrendim. Uluyama bizlere burada akraba yada ailesi gibi yardımcı oldu.

    Hakan San

    Aikido ve uluyama dostluk derneği sayesinde birçok değerli insan ve arkadaş tanıdık. Burada geçirdiğimiz zaman içerisinde, her biri birbirinden değerli insanlar bizleri gezdirdiler, Türk geleneklerini ve Türkiye’yi yakinen tanımamız için hiçbir karşılık beklemeden yardımcı oldular.

    Benim Bir dileğim Var !

    Türkiye’yi ve Türkleri daha fazla Japon’un tanıması ve gelemsini arzuluyorum…

    Ve bunun gerçekleşmesi için döndüğümde çok çaba harcayacağım.

     

                                                                             YUİCHİ SHİRAİ