Derneğimizin kuruluşundan bu yana gerçekleştirdiği en önemli ve çaplı aktivite olan ve Bursa'da ilki tertiplenen 7-15 ekim tarihlerini kapsayan Bursa Türk-Japon Haftası organizasyonuna aittir.Değişik hedef gruplarının ilgisini çekecek şekilde hazırlanan hafta programı konferanslar, fuar tiyatro sergi, konser, eğitici mini toplantılar ve resmi ziyaretler ile spor aktivitelerinden oluşmuştur.
Hafta dolayısıyla Japonya Başkonsolosluğunu temsilen müsteşar Akira MOTOYAMA onursal konuğumuz olarak aramızda bulunmuşlardır. Japon şirketlerini temsilen gelen Japon misafirlerimiz de hafta etkinliklerimizi izlemişlerdir. 7Ekim tarihinde başlayan Türk-Japon Haftasının ; JETRO' nun "Japonya'ya ihracat imkanları" konulu JETRO direktörü Ryoichi MATSUO'nun konferansını müteakiben TC Başbakanlık IGEME'den Sn. Vural ÇEKINMEZ ve Özcan ERGUN'un konu hakkındaki sektörel analizi ile devam etmiştir.
Yaklaşik 200 dinleyicinin katilimi olan konferans programının hedef kitlesini işadamları oluşturmaktadır. Ayni gün, hafta boyunca devam eden "Geleneksel Türk-Japon El Sanatlan" sergisinin acılışı yapılmıştır. Japonya'nın Kyoto şehrinden davetlimiz olarak Bursa'ya gelen Saori YAMAGUCHI ve Akiko ANDO, Japon sanatının örneklerinden Cha-no-yu, ikebana, kimono gosterisi ve Japon kaligrafi sanatını Bursa’lilara tanıtmışlardır. Bursalı sanatçılardan Meliha Tuna, Türk seramik sanatı, Hüsnü Züber tahta kaşıklarıyla yakma sanatı, Esat Ulumay geleneksel Türk halk erkek takıları ile sergiye iştirak etmilerdir.
İngiliz tiyatro yazan W. Shakspeare'in ünlü oyunu "Othello" 16. yy Japonyalaşma taşınarak İngiliz yönetmen Malcolm Keith Kay tarafından sahneye konulmuş, üç gün boyunca TKM de yaklaşık 1000 izleyici tarafından izlenmiştir. Othello, haftamıza tiyatro sanatından bir örnek olması amacıyla sahneye konmuş ve yerel basında oyun takdirle karşılanmıştır.
Bursa'da ilk kez teşebbüs edilen Türk-Japon Sanayi Mamulleri Fuarına bazı Japon mamülü satıcısı firmalar ile Japonya'ya ihracat yapan/yapma hazırlığında bulunan yerel firmalar katılmıştır. Otomotiv endüstrisi firmalarının çoğunlukta bulunduğu fuarın amacı özellikle işadamlarımızın Japonya pazarı üzerine dikkatlerini çekmek ve benzer tür fuarların gelecekte de düzenlenmesi hususunda bir örnek teşkil etmektir. Önümüzdeki yıllarda tertiplenebilecek bu tür fuarlara Japon şirketlerinin bizzat katılımını sağlamak qercek anlamda fayda yaratacaktır.
Hafta boyunca Prof. Dr. Erol iYIBOZKURT'un "Japon Kalkmmasi ve Turkiye" konulu konusmasını, Hamdi OZÇELIKER'in "Japon Yönetim Sistemleri", JICA direktörü Naoyoshi SASAKI'nin "JICA Aktiviteleri ve Hedefleri" , Yener SONUYEN'in "Japon işadamları ile Müzakere Süreci" konulu konferanslarıyla devam eden mini konferanslar dizisi, Japonya'yı tanıtan video gösterileriyle desteklenmiş ve 100 kişilik izleyici gruplarına hitap edilmiştir. Mini konferanslara üniversite Öğrencileri ve özel sektör çalişanlarıda katılmıştır.
Türk-Japon Haftası, 15 Ekim tarihinde TC Kültür Bakanlığı Bursa Devlet Klasik Türk Müziği Korosu'nun konseri ile sona ermiş ve birbirinden farklı anlamdaki programları, derneğimizin olduğu kadar Bursa'nın da 1995 yılı içinde yaşadığı en önemli etkinliklerden biri olmuştur.